blå lotus

Vad är Blå lotus? Är det lagligt i Sverige?

Blå lotus hade en betydande roll i det forntida Egyptens kultur. Denna milt psykoaktiva och oerhört vackra blåa näckros skapade både afrodisiakum och bidrog till avslappning under ceremonier. Nilens heliga blå lilja växer vilt i naturen, vilket gör det till en naturlig och lättillgänglig skapelse för dig som vill testa en glädjegivande och stresslindrande produkt.

Blå lotus kan du köpa i Sverige. Det är en laglig och ofarlig blomma vars alkaloider ger dig sköna förnimmelser i kroppen samtidigt som du får en skärpt mental klarhet. I den här artikeln ska vi kika på vilka andra positiva effekter du kan få, samt vilka olika produkter du kan testa.

Vad är blå lotus?

Blå lotus (Nymphaea caerulea) var en helig blomma för forntida Egypten. Den vackra blå färgen, den underbara doften och den avslappnande effekten den gav gjorde blomman otroligt populär under faraonernas tid. Den sköna blå näckrosen är en vattenväxt med rik historia.

Blomman växte vilt i floden Nilen, men allt eftersom egyptierna började använda den i religiösa och spirituella ceremonier började de även odla den. Med blomman kunde de ge sig ut på inre resor och nå spirituell upplysning. Blomman gav dem ett inre lugn, försatte dem i djup meditation och gav dem en hög nivå av medvetande. Blombladens effekt hjälpte helt enkelt till att öppna egyptiernas sinnen.

Blomman användes dock inte bara till andlig utforskning. Den hade nämligen många fler användningsområden. Den intensiva doften användes för att tillverka parfymer, så kallade afrodisiakum, och de visa droppade de magiska högkoncentrerade dropparna i vin.

Idag kan du odla din egen blå lotusblomma genom att köpa frön. Du kan sedan antingen plantera den i dammar och akvarier eller förädla de fina bladen.

Är blå lotus en drog?

Blå lotus är en naturlig drog, men den är inte narkotikaklassad i Sverige. Vem som helst kan därför köpa, sälja och inneha de torkade blombladen och andra former av blomman. Det är dock lämpligt att vara försiktig när man använder den eftersom det inte finns mycket forskning om långsiktig användning.

Den egyptiska blomman innehåller olika alkaloider, bland annat aporfin och nuciferine. Dessa ämnen har en lugnande och avslappnande effekt både på din kropp och på ditt sinne.

Blomman är milt psykoaktiv just på grund av dessa två alkaloider eftersom de påverkar hjärnans signalsystem. Apomorfin är en dopaminagonist, vilket innebär att den binder till och aktiverar dopaminreceptorer i hjärnan. Dopamin spelar en viktig roll för ditt humör och kan göra dig glad och avslappnad. Nuciferin påverkar dopaminreceptorerna på ett mer indirekt sätt, och ger dig en lugnande effekt.

blå lotus lagligt
blå lotus lagligt

Är blå lotus lagligt i Sverige?

Svaret är att blå lotus är helt lagligt i Sverige och omfattas inte av narkotikalagstiftningen. Det betyder att vem som helst kan köpa blå lotus utan problem i Sverige. Många blomsterodlare tycker om att odla denna blomma och den säljs både i Sverige och på olika webbplatser. Men det är olagligt att äta eller sälja denna blomma för att konsumtion. Blommans milda ruseffekter gör att lagen kan komma att ändras i framtiden, så det är viktigt att hålla sig uppdaterad om eventuella lagändringar.

Hur använder man blå lotus-produkter?

Det finns många sätt att använda blå lotus på för dig som vill finna ett naturligt verktyg för total avkoppling och stresslindring. Du kan testa välja mellan olika tinkturer, téer och torkade blomblad och se vad som ger dig bäst effekt. Blå lotus är inget kosttillskott, men däremot är det en helt naturlig produkt som växer vilt i naturen. Intressant nog dyker den även upp i akvarium som dekorationsblommor.

De vanligaste beredningsformerna är:

  • Torkade blommor – Det vanligaste för dig som vill brygga te, göra din egen tinktur eller rulla jointer
  • Prerolls – Förrullade jointer som du kan röka hemma
  • Tinkturer – Vätskor med malda blommor som dragit åt sig de upplösta blombladen
  • Frön – Blå lotus frön för dig som vill odla dina egna blommor

Många nya användare väljer att beställa hem torkade blad för att skapa egna jointer eller téer. Det ger en stor frihet att testa olika användningsområden för att hitta sin egen favorit. Torkade blad är dessutom enkla att dosera.

Blå Lotus i Sverige

Aviseringar

Avisera mig om:

Aviseringar

Avisera mig om:

189 kr1 299 kr
Du sparar
Den här produkten har flera varianter. De olika alternativen kan väljas på produktsidan
Slut i lager
249 kr
Du sparar
Mejla mig när den är tillgänglig

Vi kan mejla dig om varan kommer in igen.

Aviseringar

Avisera mig om:

Att dricka blå lotus te

Om du köper torkade blomblad kan du brygga ditt eget blå lotus te. Genom att låta bladen dra i varmt vatten får du fram ett mycket välsmakande och aromatiskt te.

Blanda en matsked torkade blomblad med en kopp kokande vatten. Låt sedan blandningen i fem minuter innan du dricker den. Håll gärna ett öga på klockan, för om bladen får dra för länge kan smaken bli bitter.

Använd en blå lotus tinktur

Om du vill ha ett naturlig botemedel mot vardagens stress och kunna uppleva avslappning och stresslindring, då är en blå lotus tinktur det bästa valet. Med ett högkoncentrerat tinkturextrakt kan du utnyttja växtens fulla potential.

Du kan använda tinkturen på flera olika sätt. Droppa några droppar under tungan och håll kvar dem i 30 sekunder innan du sväljer. Eller droppa tinkturen i valfri dryck, till exempel vatten eller te. Börja alltid med en låg dos, en bra utgångspunkt kan vara cirka tio droppar av extraktet.

Tinkturen är vanligtvis en kombination av blombladen och en bärande vätska. Du kan därför experimentera i köket och skapa din egen tinktur med endast de två ingredienserna. Skapa ditt eget flytande örtextrakt genom att mortla torkade blomblad och blanda dem sedan med en vätska som lösningsmedel. Du kan till exempel använda alkohol, vinägertinktur eller en glycerinblandning. Låt sedan blommorna dra i 7-14 dagar innan användning.

För dig som vill röka blå lotus

Många tycker om att röka blå lotus för att varva ner efter en lång dag. Blommornas avslappnande effekt välkomnas av användare världen över som vill känna en omedelbar effekt. Du kan antingen köpa färdiga prerolls eller rulla egna joints av torkade blomblad. Om du vill röka blommorna så räcker det med några gram per joint.

blå lotus effekt
blå lotus effekt

Vad har blå lotus för effekt?

Det var framförallt blå lotus effekt som gjorde blomman så pass populär i forntida Egypten. Egyptierna upptäckte nämligen fort hur de påverkades av blommans blad. Därmed fick den en given roll vid ceremonier för andlighet och meditation.

Några av blommans mest välkända effekter och fördelar är:

  • Stresslindrande – Blombladen är framförallt kända för att vara stresslindrande och avslappnande. En effekt är att du känner en stor känsla av lugn och minskad stress i kroppen.
  • Avslappnande – Blomman har en naturligt muskelavslappnande effekt, vilket hjälper dig att slappna av och samtidigt som kroppens spänningar minskar.
  • Euforiska känslor – Med hjälp av blomman kan du känna glädje och milda euforiska känslor. Du får ett bättre humör och ett bättre känslomässigt välbefinnande.
  • Sömnhjälp – Tack vare de avslappnande effekterna kan du uppleva att du får en förbättrad sömnkvalitet.
  • Förhöjt medvetande – Blombladen stödjer kroppens kognitiva funktion och ger dig en förbättrad mental skärpa och ett ökat fokus.
  • Antiinflammatorisk – Blomman har antiinflammatoriska egenskaper, vilket minskar pågående inflammationer i din kropp.

Du som testar denna blommans har gott om fördelar att se fram emot. Precis som när det gäller många andra naturliga remedier finns det lite forskning på området, men de forntida egyptiernas mångåriga användning samt moderna användarberättelser borde tala för sig själva.

Är blå lotus farligt?

Blå lotus-produkter är inte farligt, utan anses generellt vara säker att använda, särskilt om man håller sig till rekommenderade doser.  Det är en naturlig växt som har använts i tusentals år. Genom att hålla dig till en låg dosering och känna efter hur kroppen reagerar behöver du inte oroa dig för att få i dig en för hög dos.

Växten har använts i tusentals år utan rapporter om allvarliga hälsorisker och det är svårt att överdosera blomman. Du behöver därför inte oroa dig för några allvarliga biverkningar.

blå lotus farligt
blå lotus farligt

Eventuella biverkningar och hur du undviker dem

Du behöver inte oroa dig för att överdosera blå lotus-produkter, men om du får i dig en högre dos än din kropp tolererar kan du uppleva några negativa biverkningar. Dessa inkluderar bland annat:

  • Förvirring
  • Muntorrhet
  • Yrsel
  • Illamående
  • Sluddrigt tal
  • Dåsighet
  • Bröstsmärtor

Om du skulle drabbas av dessa symptom så försvinner de flesta inom några timmar efter att du har använt produkterna. Du kan enkelt undvika de potentiella biverkningarna genom att använda en låg dos och känna efter hur kroppen reagerar innan du höjer den.

Rätt dosering av blå lotus-produkter

Oavsett om du använder en blå lotus olja eller en tinktur så är det viktigt med måttlig dosering för att slippa tråkiga biverkningar. Om du är en ny användare bör du testa den lägre doseringen som nämns här nedan, för att sedan se hur din kropp reagerar.

Vanlig dosering av blå lotus:

  • Te: 5-10 gram torkade blommor per kopp
  • Rökning: 0,25-0,5 gram per rökning
  • Olja: Några få droppar per användning
  • Tinktur: Några få droppar per session
  • Vin: Några få blommor (cirka 5-10 gram) per flaska

Om du känner en behaglig förnimmelse i kroppen kan du antingen stanna kvar vid samma dosering, eller efter några användningar testa en högre dos för att se om du får en annorlunda effekt. Vid negativa effekter bör du istället minska dosen.

Var kan jag köpa blå lotus i Sverige?

Letar du efter blå lotus i Stockholm eller andra städer? I så fall kan det vara bra att veta att du kan köpa blå lotus i Sverige i ett flertal olika webbutiker. Det är lagligt att både köpa och sälja olika produkter skapade av blommorna, så du behöver inte oroa dig när du lägger en beställning.

Många webbutiker erbjuder olika former, inklusive torkade blommor, extrakt, te och rökelse. Genom att kika i vår butik kan du hitta ett brett utbud av produkter från pålitliga leverantörer som håller hög kvalitet. Eftersom de egyptiska blommorna har blivit så populära finns det nuförtiden flera pålitliga alternativ att välja mellan.

Köp blå lotus online i Sverige – Enkelt och säkert

På Lustgas Direkten kan du köpa blå lotus online i Sverige på ett enkelt och säkert sätt. Vår webbshop är utformad för att ge dig en smidig och bekväm shoppingupplevelse, med möjlighet att betala med olika betalningsmetoder och snabb leverans inom 1-3 arbetsdagar.

Högkvalitativa produkter

Vi är stolta över att kunna erbjuda högkvalitativa produkter som uppfyller de högsta standarderna. Vår produkter är framställd av högsta kvalitet och är fri från skadliga ämnen, vilket garanterar en säker och njutbar upplevelse.

Snabb och diskret leverans

Vi förstår vikten av diskretion och snabb leverans. Därför skickar vi alla våra paket i diskreta förpackningar, utan några externa märkningar eller logotyper. Vi arbetar också med snabba och pålitliga transportörer för att säkerställa att din beställning når dig så snabbt som möjligt.

Muscimol – Den Psykoaktiva Effekten av Röd Flugsvamp

I röd flugsvamp finns en intressant kemisk förening som kallas muscimol. Du hittar den framförallt [...]

Vad är Kratom? Effekter, Dosering och Laglighet i Sverige

Kratom är ett lugnande och stimulerande ämne som ger dig ökad mental och fysisk energi. [...]

Vad är Blå lotus? Är det lagligt i Sverige?

Blå lotus hade en betydande roll i det forntida Egyptens kultur. Denna milt psykoaktiva och [...]

Använd lustgas i din matlagning – Allt om lustgas patroner

Om du vill börja experimentera i köket och ta din gastronomi till nästa nivå, då [...]

CBD – Information kring canabinoiden

CBD, eller cannabidiol, är en naturlig förening som finns i Cannabis sativa-växten. Det är en [...]

Vi uppmanar till diskurs kring cannabinoid och HHC-handel

Folkhälsomyndigheten har sedan en månad inlett en utredning kring huruvida HHC innebär fara för människor. [...]

THCA – Den nya cannabinoiden?

Tjena gänget! I den ständigt föränderliga världen av cannabisforskning och utforskning har en ny stjärna [...]

THCJD – Vape och buds info

Tjena gänget! Inom cannabissverige har det uppstått ett spännande buzz kring en kraftfull cannabinoid – [...]

Återblick och framtid – HHC och THCH

Tjena gänget! Nu är vi tillbaka här igen! Tänkte dra en liten recap på hur [...]

Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du automatiskt detta.