Då blir THCP och HHCO olagligt

Då blir THCP och HHCO olagligt

Tjena gänget!

För en gång skull är regeringen snabb, när man inte vill det..
Den 14e December kom dem ut med att 12 nya substanser ska narkotikaklassas (och 1 klassas som hälsofarligvara). Beslutet går i lagakraft den 16e Januari 2024. Här är lite information och tankar.

Ni kan se hela beslutet genom att söka med denna:
https://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2023/12/beslut-om-narkotikaklassning-och-forbud-mot-flera-nya-substanser/

Dem ska klassa följande ämnen som narkotika: delta-8-THCP, delta-9-THCP, hexahydrocannabinolacetat, delta-8-THC-acetat och delta-9-THC-acetat) och fem av substanserna tillhör gruppen opioider (etylenoxinitazen, 5-metyletodesnitazen, N-pyrrolidinometonitaze, N-pyrrolidinoprotonitazen och N-piperidinylisotonitazen.

Bland detta är då THCP och HHC-O i vardagsmun. Enligt regeringen och folkhälsomyndigheten har det framkommit flera fall med sjukhusvistelse, hade gärna velat se en rapport om dessa, men det bifogas inte i detta beslut utan kommer med folkhälsomyndighetens förslag till regeringen där man får gräva en del för att se dessa och är lite tvetydligt vad det dåliga är.

Det finns även ett uttalande där man säger att regeringen ska bli snabbare och bättre på att ta dessa beslut för att förbjuda substanser så fort som möjligt.
Det regeringen gör nu är att framskrida processen av att cannabinoider blir mer och mer syntetiska och av detta kommer spice-syndromet. Det kommer tas fram cannabinoider som aldrig blivit testade och helt är framtaget i labb, som (kan vara) är totalt livsfarligt. Enligt oss och många andra var HHC ett incitament för nytänkande från våra kära ledare, detta har dom inte tagit till sig och fortsätter som på 90-talet att förbjuda något som kan leda till bra saker. Inte nödvändigtvis för att bli såkallad ”bäng”.
Vi hoppas att regeringen och folkhälsomyndigheten får ett nytt tänk och iallafall funderar över dem positiva konsekvenserna av att legalisera, alternativt avkriminalisera cannabis som resten av EU redan testar, för att få ett bättre samhälle med färre kriminella gäng som kapitaliserar på något som kunde varit lagliga skattepengar rakt ner i deras ficka (dem halvkriminella personerna i regeringen, för medelsvensson kommer inte få en krona :P). 

Nu kanske vi låter bittra och ensidiga, men jag (vi) tror starkt på att det behövs förändring, så att DU slipper gå till en mörk gränd, riskera att bli rånad, och gynna dem kriminella gängen för att DU ska kunna slippa smärta, ångest, sömnproblem, kroniska åkommor, lindring av cancer/cancer-behandling eller bara rent av kunna få ditt ”bäng” på posten.
Att ett land som står i framkant med det mesta, kanske inte längre, gör så otroligt dåligt ifrån sig och inte ens öppnar upp för diskussion om detta är för oss helt ofattbart.

Det var allt för denna gången, ledsen för det ensidiga snacket, det finns såklart andra sidor av myntet. Men det vet man bara om man diskuterar ämnet.

Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du automatiskt detta.