Den populara drogen HHC kan bli olaglig

Den populära drogen HHC kan bli olaglig

”Om några veckor kan den populära drogen HHC som sålts öppet i godisbutiker och näthandeln vara förbjuden i Sverige.” – skriver SVT i sin senaste artikel. Utan att ha tagit del utav FHM:s utredning eller uttalande från riksdagen. Utredningen avslutades 2023-05-17 och underlaget skickas då till riksdagen som kommer att ta ställning kring huruvida HHC ska förbjudas. Det sägs att riksdagen planerar att ta beslutet i mitten av Juli, vilket skulle betyda att HHC som cannabinoid rider på sista vågen i Sverige, trots att resten av Europa jobbar mot en legalisering.

Vad tror vi? Det är väldigt svårt att avgöra just nu, men som det ser ut så har den svenska staten valt att gå på en hårdare linje när det kommer till cannabis och cannabinoider, vilket vi självklart tycker är fullkomlig galenskap. En naturlig molekyl som saknar både anekdotiska och vetenskapliga bevis för att vara hälsovådlig i större utsträckning görs olaglig trots att 20% av befolkningen brukar eller har brukat cannabis någon gång.

Så vad kan vi göra? Inte mycket alls då staten väljer att basera sina beslut på ensidiga underlag som görs av myndigheter som kontrolleras av just staten. Det finns alternativ så som H4CBD som också är lagliga men som ännu inte sålts i större volymer på den Europeiska marknaden. Vi på LD (Lustgasdirekten) undersöker nu huruvida H4CBD kan vara ett alternativ för oss som shop. Om så är fallet så kommer vi snart att utöka vårt sortiment med flera cannabinoider, varav H4CBD är en utav dessa.

Vilken väg framåt ligger i statens händer, men vi anser det vara högst omoraliskt att ta ifrån folket en molekyl som är betydligt säkrare och mindre hälsovådlig än lagliga alternativ (som staten säljer) helt baserat på en politisk agenda. 

Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du automatiskt detta.